Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter tre och ett halvt år – Höganäs parkour lägger ner verksamheten

Klen ekonomi och svalnande intresse gör att Höganäs parkour tvingas lägga ner verksamheten.
– Det är jättetråkigt. Jag vet att träningen bidrog mycket till barn och ungdomars glädje i kommunen, säger Gustav Gibrand som är tränare.

Gustav Gibrand och Anton Eriksson.Bild: Tove Scherman
Det var han som startade verksamheten, som är ett företag, i maj 2015. Men träningen bedrevs redan tidigare i gymnastikföreningens regi.
– De kunde inte ta emot alla. Jag ville låta vem som helst komma och träna när de ville och startade då Höganäs parkour. Det blev en succé, säger Gustav Gibrand.
Som mest har det varit 35 personer på träningarna. Men det senaste året upplever Gustav Gibrand att intresset har svalnat.
– Vi har inte haft så mycket folk hos oss det senaste halvåret. Det märks i kassan.
Det är just ekonomin som nu sätter stopp.
– Det som hade kunnat rädda verksamheten hade varit ett ekonomiskt tillskott och även ett uppsving för parkourintresset i Höganäs, säger Gustav Gibrand.
”Man har verkligen känt sig lyckad och glad när barn kommer fram till en och säger att Höganäs parkour är det roligaste de vet och att de alltid längtade till nästa träning”, säger Gustav Gibrand.Bild: Tove Scherman
I ett inlägg på Höganäs Parkours Facebook skriver han ”det är med ett tungt hjärta vi måste meddela att vi behöver lägga ner Höganäs parkour”.
– Det är jättetråkigt. Jag vet att träningen bidrog mycket till barn och ungdomars glädje i kommunen, säger Gustav Gibrand.
– Jag har under en längre tid velat förbättra och utveckla verksamheten men vet inte hur jag ska göra det. Därför blir det såhär nu.
Gå till toppen