Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Falskt barnbarn lyckades inte lura äldre kvinna

Uppringaren behövde 20 000 till en lägenhet och försökte få kvinnan att ta ut kontanter. Men hon gick inte på bedrägeriförsöket.

Kvinnan, född 1930, blev sent på onsdagseftermiddagen uppringd av en man som påstod att han var hennes barnbarn.
Det så kallade barnbarnet berättade att han var på väg att köpa en fin lägenhet men måste få låna 20 000 kronor för att köpet skulle kunna gå igenom.
Han bad henne därför att gå till en kontantautomat för att ta ut pengarna. De skulle mötas vid automaten och då kunde hon överlämna pengarna.
Kvinnan förstår att något inte stod rätt till och ringde därför sitt riktiga barnbarn som förstås uppgav att han absolut inte ringt.
Det falska barnbarnet ringde efter en stund tillbaka för att fråga varför hon inte kommit till automaten, där han själv befann sig. Kvinnan lade då på luren. Mannen gav sig inte utan ringde ytterligare ett par gånger men då svarade inte kvinnan.
En liknande händelse inträffade för ett par dagar sedan. Då var det en man i Gantofta som blev uppringd av någon som påstod att det var hans barnbarn. Inte heller han gick på bedrägeriförsöket.
Gå till toppen