Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Graffitikonstnärer skänker målningar till förmån för hemlösa i Helsingborg

En utställning med graffitikonst inleder på lördag en insamling till Värmestugan och Hemlösas hus.
– Jag hoppas att folk vill bidra till en grupp som har det svårt i dag, säger initiativtagaren Jennie Dahlström.

Några av de bilder som kommer att ställas ut och sen kommer att kunna köpas via budgivning till förmån för Värmestugan och Hemlösas hus i Helsingborg.
På lördag 8 december visas en utställning med graffitikonstnärer på Kulturhotellet på Södergatan.
Men det är mer än "bara" en utställning. Konstnärerna har skänkt sina tavlor till förmån för Värmestugan och Hemlösas hus i Helsingborg.
– Med det här projektet hoppas jag folk vill bidra till en grupp som har det svårt i dag, säger initiativtagaren Jennie Dahlström, som menar att de behövs mer resurser till de hemlösa och att utställningen är ett bra sätt att visa sitt stöd.
Hon går en utbildning till fotograf och dokumentärfilmare på kulturprojektlinjen på Skurups folkhögskola och tanken från början var att följa graffitikonstnärer och göra en bildserie om dem. Men istället valde hon att göra något annat.
– Jag har fått mycket stöd från mina lärare och klassen. Det är mycket tack vare dem som det här har blivit av, säger Jennie Dahlström.
En målning av Arak som har skänkts till utställningen.
Hon har på kort tid skapat eventet, fått konstnärer att skänka tavlor och hon har även fått plats för utställningen på Kulturhotellet. Där kan den alltså ses på lördag 8 december klockan 12–16.
– Sen kommer man att kunna buda på samtliga tavlor till och med 20 december. Bilder på tavlorna kommer att läggas ut på Instagram-kontot @hemlosahbg, säger Jennie Dahlström.
Där kommer budgivningen att fortsätta i kommentarsfunktionen. Den avslutas klockan 23.59 den 20 december.
Det finns också ett speciellt swish-nummer (1233962214) som skapats just för det här eventet och där pengarna går direkt till Värmestugan och Hemlösas hus.
De tre tavlor som skänkts av den danske graffitikonstnären Bates.
Jennie Dahlström har lyckats samla ihop ett 20-tal målningar. Välkände danske graffitikonstnären Bates har skänkt tre tavlor och en samling med stickers. Andra som medverkar är Jimmy Skize, Sers, Arak, Resak, Christian Palla, Torme, Skil, Polar, Dyre, Sara Plesner, Timothy Avery, Stefania Randolfi och Tim Timmey.
– Flera är riktigt välkända graffare och jag hoppas att intresset ska vara stort, säger Jennie Dahlström.
Gå till toppen