Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höganäs sportcenter fylls med futsalspelare

I helgen ordnas Per i Viken-cup. 1 000 pojkar mellan sju och tretton år drabbar samman i futsal.

I helgen ordnas stor futsalcup i Höganäs sportcenter. Vikens IK står som arrangör till Per i Viken-cupen som lockar tusen pojkar.Bild: Mats Roslund
På lördag och söndag blir det trångt på Höganäs sportcenter. Då arrangerar Vikens IK sin Per i Viken-cup för femte året.
I år gick platserna till futsalcupen som smör i solsken.
– Vi släppte platserna i september. Efter 22 minuter var alla platserna bokade - utom två. Det är nästan som en Bruce Springsteen-konsert, säger Peter Kahlén, ansvarig för cupen.
Runt 1 000 spelare i åldrarna sju till tretton år deltar i cupen och det handlar om 96 lag från hela Skåne.
– Cupen är enbart för pojkar. Vi har aktivt valt att ha det så eftersom vi inte vill konkurrera med KdFF:s turnering för flickor. Men alla pengar vi får in går oavkortat till vår ungdomssektion med både pojkar och flickor, säger Peter Kahlén.
Futsalcupen pågår från klockan 08 till 20 både dagarna och det lär bli trångt ute vid Höganäs sportcenter. Arrangörerna räknar med att runt 3 000 personer kommer att sitta på läktarna och följa turneringen.
Gå till toppen