Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hot mot Björnekullaskolan – väktare på plats under fredagen

Under torsdagen riktades ett hot om skolskjutning mot Björnekullaskolan i Åstorp. Skolan håller öppet som vanligt på fredag, men väktare kommer att finnas på plats.

Björnekullaskolan i Åstorp.Bild: Fredrik Lassen
Hotet meddelades via text på en vägg inne på en av skolans toaletter. Skolledningen på Björnekullaskolan har polisanmält hotet och haft ett akut möte med kommunens kris- och säkerhetssamordnare.
”Vi tar det här på största allvar men vi vill inte väcka oro. Polisen utreder nu hotet och har gjort bedömningen att de åtgärder vi har gjort är tillräckliga”, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Åstorps kommun, i ett uttalande på Åstorps kommuns hemsida.
Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen, men med bevakning av väktare. Endast huvudentrén kommer att hållas öppen.
– Det är inte roligt detta, men vi samarbetar bra kring det och tar timme för timme och dag för dag, säger Ingrid Sturén, rektor på Björnekullaskolan.
Varför väljer ni att hålla skolan öppen imorgon?
– Vi har samrått med polis och kris- och säkerhetssamordnare, och med de åtgärder vi gjort så känner vi oss trygga i nuläget, säger Ingrid Sturén.
Vårdnadshavare meddelades om hotet under torsdagskvällen.
– Det känns otäckt givetvis, jag funderar på att hålla mitt barn hemma, säger en förälder som har barn på skolan.
– Att detta händer i lilla Åstorp är galet.
Gå till toppen