Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Landslagstjejen är redo för comeback

Efter ett helt år utan volleybollen har Nellie Fredriksson fått tillbaka suget och det tackar förstås EVS för.

Landslagsmeriterade spikern Nellie Fredriksson har tränat med EVS hela hösten och nu har hon fått tillbaka suget på allvar.Bild: Britt-Mari Olsson
För tre månader sedan skrev vi om Nellie Fredriksson och hennes flytt hem till Ängelholm. Då var hon ganska trött på volleybollen – men nu har den gamla landslagstjejen tänt till igen. Redan i segermatchen mot Hylte/Halmstad i onsdags kväll gjorde Nellie ett kort inhopp och nu kör hon vidare, säsongen ut.
– Det är naturligtvis jättekul, säger sportchefen Fredrik Tågsjö. Nellie brinner för klubben och det är sådana spelare vi vill ha in. Dessutom är hon en egen produkt, som gått hela vägen i EVS, då känns det här extra bra.
Nellie Fredriksson var bara 14 år när hon debuterade i elitserien, men nu är det snart sju år sedan hon senaste spelade i sin moderklubb. Efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping avslutade Nellie sina USA-studier i somras.
– Då var hon rätt less på volleybollen, det har hon erkänt. Men häromdagen fick jag ett sms och när vi träffades insåg jag snabbt att Nellie fått tillbaka suget, berättar Tågsjö.
Den 24-åriga Ängelholmstjejen började köra med EVS redan tidigt i höstas; först med både elitlaget och division 1-truppen, och efterhand har Nellie trappat upp sin träning. En hel del rehab har gjort att de ömmande knäna känns bättre, så nu blir det fullt ös.
– Allt blev klart häromdagen, så det var inte tänkt att Nellie skulle vara med redan mot Hylte. Men så blev Nora sjuk och Klara var ett stort frågetecken, innan hon till slut fick klartecken.
Hemvändaren fick göra ett kortare inhopp, i slutet av tredje set, när hon kastades in vid 21–19 till hemmalaget. Nellie Fredriksson kvitterade till 21–21 och var sedan kvar till och med avgörande 24–26.
– En skön seger, förstås, tycker Tågsjö. Det var ju solklara siffror i de två första seten, så det här måste kännas som en ny käftsmäll för Hylte/Halmstad.
Även om Nellie Fredriksson lär bli en prima förstärkning för de regerande mästarna har EVS fortfarande en lucka att fylla. Än så länge är Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier de enda utlandsproffsen och fram till den 1 februari kan truppen fyllas på med ytterligare en utländsk spelare.
– Vi har inte bestämt oss för hur vi ska göra, med Nellie med ändras ju förutsättningarna igen. Men det är ingen brådska, vi hinner titta på det här i lugn och ro, innan vi bestämmer oss.
Efter 13 raka segrar toppar EVS elitserien och nu väntar en spelledig helg. Nästa vecka ser dock tuff ut, med match mot Bröndby i Öresundsligan och dubbla bortamatcher i serien.
Gå till toppen