Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre åtalas för tortyr – man fick tänderna utdragna, knivhöggs och fick salt i såren

Två män och en kvinna har åtalats för att ha torterat en man i en lägenhet i Helsingborg. Offret fick flera tänder utdragna och höggs med kniv innan salt hälldes i hans sår.

Två av de åtalade – en 32-årig kvinna och en 35-årig man – står just nu inför rätta för tre andra brutala våldsbrott som de misstänks ha begått.
Tillsammans med en 37-årig man åtalas de nu även för att i somras ha kidnappat och torterat en man i en lägenhet i Helsingborg. Offret ska ha lurats att komma till lägenheten, vilket slutade med att han tillfångatogs och hölls inspärrad i ett dygn.
Mannen har i polisförhör berättat att han under den tiden blev bunden till armar och ben, att han kläddes av naken och släpades runt i lägenheten i ett koppel som fästs runt hans hals.
Dessutom ska offret ha utsatts för tortyr, enligt åklagaren. De två männen och kvinnan åtalas för att ha dragit ut flera av hans tänder, sparkat honom i huvudet, stampat på honom, klippt av hans hår och knivhuggit honom i över- och under kroppen innan salt hälldes i såren efter knivhuggen. Dådet rubriceras som synnerligen grov misshandel.
De tre åtalas även för att ha försökt utpressa mannen på 50 000 kronor.
Läs också Utpressningsoffer kidnappades av par – drogades och hölls fången i lägenhet
Gå till toppen