Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Billigare bussresor i Helsingborg – men dyrare att åka till Danmark

För 10 kronor kan man resa hur mycket stadsbuss man vill i Helsingborg under lördag och söndag. Det sänkta priset ska få fler att upptäcka och använda bussen.

Stadsbuss i city. Förslag om gratis bussåkande på kvällar och helger.Bild: Stefan Ed
Men, det finns alltid ett men, det här gäller bara helgerna i december. Sedan återgår priset till det vanliga.
– Det här är en kampanj, det är lite för billigt för att det ska kunna bli permanent, säger Joakim Borgudd på Skånetrafiken.
Det lägre priset kan, enligt Joakim Borgudd, också ses som en liten kompensation för allt trafikkrångel helsingborgarna levt med under en tid.
10 kronor för en helg är alltså priset för vuxna, barn åker för sex kronor. För att kunna använda det här tillfälliga erbjudandet ska man köpa sin biljett i Skånetrafikens app.
På söndag börjar förresten Skånetrafikens nya ordinarie priser att gälla. Somligt höjs, medan annat sänks. 30-dagarsbiljetten som gäller i hela Skåne är en biljettyp som sänks, med 26 kronor till 1199 kronor om man köper den i appen.
Medan samtliga resor till Danmark blir dyrare. Skånetrafiken förklarar det med att den svenska kronan är svag i förhållande till den danska samt att danska DSB höjt priserna.
Samtliga nya priser presenteras på Skånetrafikens hemsida.
Gå till toppen