Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Böter och villkorligt för misshandel av sitt ex

Landskronabo dömd för att intrång och dödshot i före detta flickvännens hem.

I april gick en 55-årig man in i en kvinnas hem i centrala Landskrona. Ett år tidigare hade ett långt förhållande mellan honom och kvinnan tagit slut.
Tumult uppstod då kvinnan och två av hennes vänner försökte få ut mannen ur lägenheten. I samband med detta tog mannen stryptag på sin före detta partner. Han hotade också att döda kvinnan och en av hennes vänner.
Mannen förnekar brott, men fälls för hemfridsbrott och ringa misshandel. Däremot frias han från misstanken om att ha slagit till sin före detta partner med knytnäven, en åtalspunkt om misshandel av normalgraden.
Det framgår av domen att mannen inte dykt på frivården när han varit kallad, vilket han förklarat med psykisk ohälsa. Trots detta menar tingsrätten att man inte behöver vara orolig för upprepad brottslighet.
Därför slipper han fängelse, och döms till villkorlig dom, samt 60 dagsböter à 50 kronor.
55-åringen måste också betala kränkningersättning för olaga hot mot kvinnorna: 7 000 kronor till sin före detta partner, 5 000 kronor till hennes vän. Eftersom det är fängelse i straffskalan ska han också betala en avgift till Brottsofferfonden.
Gå till toppen