Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Före detta HIF-talang i dialog med Eskilsminne

Klubblöse mittfältaren Niklas Jönsson är aktuell för en återkomst till moderklubben Eskilsminne.
– Det är hemma för mig och det känns som att de har något spännande på gång, säger han.

Niklas Jönsson.Bild: PELLE BÖRJESSON
Helsingborgaren Niklas Jönsson har lämnat division 1-laget Kristianstad. Kanske hamnar den 22-årige innermittfältaren i Eskilsminne.
– Jag träffade Kalle [Olsson, Eskilsminnes sportchef] i förra veckan. Vi har känt på varandra, det är inget konkret än så länge. Vi får se hur det blir, jag ska in och träffa honom snart igen, säger Niklas Jönsson.
Niklas Jönsson har Eskilsminne som moderklubb och lämnade för HIF i tonåren. Hösten 2015 tränade han med HIF:s A-trupp och kunde se tillbaka på två säsonger där han hade varit en framstående spelare i division 2-laget HIF Akademi.
Niklas Jönsson i en division 2-match mellan HIF Akademi och Högaborg BK i september 2015.Bild: AVDO BILKANOVIC
Sen blev han Kristianstad FC:s första nyförvärv någonsin. Nu är han sugen på att återvända till Harlyckan.
– Jag har varit i Kristianstad i tre år, det hade varit skönt att komma hem. Det är hemma för mig och det känns som att de har något spännande på gång med Mattias [Lindström, Eskilsminnes nye tränare]. Och de gjorde det bra i år. Det är ett bra lag, säger han.
Har du andra alternativ?
– Jag har pratat med några klubbar, vilka vill jag inte gå in på. Men det är inga kontrakt på bordet.
I år spelade Niklas Jönsson bara nio division 1-matcher, varav åtta från start.
– Jag hade problem med mina ljumskar och fick en inflammation som sen spred sig till magen. Det var riktigt tufft, alla problem Kristianstad hade gjorde det inte lättare, säger han.
Gå till toppen