Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson avliden

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson har hastigt avlidit i en ålder av 57 år. En stor profil inom den svenska fotbollen och inom näringslivet är borta.
– Det är med stor chock och sorg vi idag har tagit emot detta tragiska besked, säger Georg Brunstam, styrelseordförande i Inwido AB.

Håkan Jeppsson utanför (dåvarande) Swedbank Stadion för två år sedan.Bild: PETTER ARVIDSON
Håkan Jeppsson valdes in i Malmö FF:s styrelse 2004 och blev MFF-ordförande 2010. Då efterträdde han Bengt Madsen på posten. Under Jeppssons år som ordförande har Malmö spelat hem fem SM-guld och nått gruppspelet i Champions League två gånger.
"Beskedet nådde Malmö FF under fredagsförmiddagen och styrelsen kommer att sammanträda under dagen. En minnesplats kommer att öppnas i MFF-museet, Stadion ingång 51, lördagen den 8 december klockan 10:00", skriver MFF på sin hemsida.
"Malmö FF är i sorg. Våra tankar går till anhöriga och närstående i denna svåra stund."
Jeppsson var även ett aktat namn i näringslivet som koncernchef för Inwido AB där han suttit i koncernledningen sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Malmö och Inwido är en av Europas största leverantörer av fönster och dörrar.
– Det är med stor chock och sorg vi idag har tagit emot detta tragiska besked, säger Georg Brunstam, styrelseordförande i Inwido AB i ett pressmeddelande.
– Saknaden efter honom kommer att bli mycket stor inom Inwido, både på det personliga och det professionella planet. Håkan har byggt upp en stark organisation inom Inwido med många ytterst kvalificerade chefer, säger Georg Brunstam.
I unga år var Håkan Jeppsson en framgångsrik bordtennisspelare i IK Pallas innan han började engagera sig i MFF. Bland annat vann han två SM-guld i lag med Falkenbergs BTK.
Håkan Jeppsson var med om att skapa det moderna Malmö FF med egen arena och stora sportsliga framgångar.
Gå till toppen