Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Oviss framtid för Martin Pringle

Martin Pringle lämnade Eskilsminne. Och hamnar... var?
– Jag får hoppas att det dyker upp någonting, men gör det inte det blir jag självklart besviken, säger han.

Förre Eskilstränaren Martin Pringle vill uppåt i seriesystemet, men har ännu inget att ta ställning till.Bild: AVDO BILKANOVIC
I september 2015 tog Martin Pringle över Eskilsminne.
Han förde klubben nästan hela vägen till kval till superettan 2018. Som nykomling i division 1 hade laget allt i egna händer med tre omgångar kvar.
Det blev till slut en fjärdeplats.
Det blev också det sista Martin Pringle gjorde i Eskilsminne. För en månad sen gick de skilda vägar.
Är du nära någonting?
– Nä, faktiskt inte just nu. Jag har bara pratat med folk. Det är inget som är klart eller bestämt. Och faktiskt inget konkret heller, säger Martin Pringle.
Han har fått samtal.
– Det är klubbar i Sverige. Sen var det något jag fick i Norge, men det var bara luddigt. Någon agent hörde av sig som jag inte känner överhuvudtaget och frågade om det fanns ett intresse. Det var division 1, tredjedivisionen.
Och det kändes inte aktuellt.
Vad är det på för nivå i Sverige?
– Uppåt.
Vilket är ditt nästa steg du vill ta i din tränarkarriär?
– Självklart vill jag komma uppåt i seriesystemet och vara huvudansvarig. Det är det primära målet och jag vet att jag fixar det också. Det är väl mer att man ska få möjligheten.
– Man märker nu att det faktiskt är fler som håller i sina tränare så jobben blir färre och färre. Förut kunde man få gå och sen är det in med nästa, men det fungerar inte riktigt så längre. Det kostar pengar varje gång du gör av med en tränare också.
Gå till toppen