Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

OV:s skadechock: Stjärnan borta länge

Olyckan var framme i serifinalen mot Hallby. Nu står det klart att OV:s målspruta Linus Nilsson är tillbaka först i februari.Bild: AVDO BILKANOVIC
Trots att laget åkte ur Handbollsligan ifjol slutade Linus Nilsson femma i seriens skytteliga. Och han fortsatte producera under inledningen av allsvenskan i höst.
Nu ser det ut som att OV Helsingborg får klara sig utan stjärnan fram till februari.
– Tråkigt men vi har en bred trupp, och ska kunna hantera det, säger Linus Nilsson.
I samband med seriefinalen mot Hallby för tre veckor sedan satsade mittnian i ett anfall. Vid landningen roterade ena foten samtidigt som den fick ta emot hela kroppstyngden. Först trodde Linus Nilsson att det handlade om en kraftig stukning, men efter att ha undersökt foten med ultraljud fick han ett tråkigare besked.
– Det är ett ledband på utsidan som fått en rejäl kyss. I snitt tar det tolv veckor från skadetillfället innan man kan belasta fullt ut igen. Ambitionen är att komma tillbaka så fort som möjligt, men hela december gäller det att vila foten. Jag räknar med att missa matcher i januari också.
Skadan hindrar inte Linus Nilsson att ändå engagera sig i laget. Redan på söndag, när serieledande OV Helsingborg möter Amo borta, finns han med i ledarstaben.
– Handbollen är en så stor del av mitt liv. Jag vill gärna vara med och stötta laget under matcher och träningar. Det blir för tråkigt att bara köra rehab i gymmet.
Gå till toppen