Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Rögle förlorare till slut i tätt hett Skånederby

Powerplaysvaga Rögle gjorde mål i powerplay. Det gjorde också seriens främsta lag i disciplinen, Malmö. Till slut krävdes straffar för att skilja antagonisterna åt. 2–1 till Malmö i ännu ett derby.

Bild: PETTER ARVIDSON
Det var inte snack om att det skulle bli den där typen av derby där kombattanterna först ville känna på varandra. Full fart från första sekund och det var Rögle som flög fram.
Förstalinan med Leon Bristedt, Ted Brithén och Daniel Zaar jobbade hårt och Brithén med ett nytt fyraårskontrakt i ryggen skapade Rögles första trippel-, eller möjligen kvadrupelchans när han
Malmö fick korrigera i laget tidigt då Niclas Hardt tvingades stiga av – efter att själv ha delat ut en tackling som ledde till egen skada.
Efter tio minuter kom Carl Persson fri mot Justin Pogge, trodde de flesta. Men Daniel Zaar jagade ikapp, trängde sig in framför Persson och avstyrde starkt. Det var Malmös hetaste chans. Annars var det bara Rögle. Andraformationen med Linus Sandin, Mattias Sjögren och Olle Liss skapade chanser. Den förstnämnda hade ett skott i ribban och den sistnämnde ett i stolpen.
14-7 i skott, varav Rögle hade hälften av sina chanser på mål. Siffror som talade sitt tydliga språk.
Rögle hade fortsatt svårt att få utdelning i powerplay trots flera chanser i första perioden. Ängelholmarna är blande de minst effektiva i SHL i den disciplinen. Siffrorna det omvända längre söderut i Skåne.
När det var Malmös tur att spela powerplay tidigt i andra perioden behövde man tolv sekunder. 1–0.
När jumbotronen, efter ledningsmålet, plötsligt slocknade och matchen tvingats till ett kortare uppehåll tändes Rögles hopp. Och det i något så ovanligt som i powerplay. Lucas Elvenes till Mattias Sjögren precis till vänster om Malmömålet. Rutinerade Sjögren serverade Olle Liss en perfekt passning och del var kvitterat.
I ett av många numerära överlägen fick Rögle en stekhet chans att ta ledningen. Taylor Matson kontrade, hade med sig Erik Andersson och efter att ha fått passningen sköt Andersson – i ribbkrysset. Så nära, så nära.
Det blev en tredjeperiod där lagen bytte chanser och for runt på varenda kvadratcentimeter av isen. Det var inte de mest välorganiserade skären som tagit i Malmö arena utan mer åt kamphållet.
Närmast det där önskade 2–1–målet var kedjan med Olle Liss, Mattias Sjögren och Linus Sandin, men Oscar Alsenfelt i målet stod i vägen gång på gång.
Med en och en halv minut kvar av ordinarie tid fick seriens bästa powerplay-lag just powerplay när Samuel Jonsson åkte. Ett numerärt överläge som Rögle effektivt störde bort. Istället var det Mattias Sjögren som fick sista chansen till full poäng. Men icke.
Matchen gick till straffar. Simon Ryfors gjorde ett iskallt mål genom att skottfinta och sedan bara släppa pucken mellan benen på Alsenfelt. Men Malmös Johan Olofsson avgjorde i en match där Rögle hade flest chanser, men Malmö flest poäng till slut.
Gå till toppen