Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS-tränaren om nyförvärvet: "Skapar möjligheter för oss"

Billy Magnusson lovordar nyförvärvet och hoppas göra klart med en mittback. Och i dagarna har han träffat fyra av höstens provspelare.
– Vi har tagit ett steg till i vår process, säger BoIS-tränaren.

Billy Magnusson.Bild: Britt-Mari Olsson
Linus R Olsson blev Landskrona BoIS första värvning inför nästa säsong. När BoIS inte gick vidare med provspelarna Mouhamed Fahs, Hittarp, och Kevin Nadarevic, Wormo, sa tränaren Billy Magnusson att duon är intressant men att en etablerad forward stod högre upp på önskelistan.
Svaret blev 27-årige Linus R Olsson som återvänder efter sex år på vift.
– För oss betyder det mycket, säger Billy Magnusson. Vi har velat få in en "färdig" forward som kanske är lite större. Linus har alla de här attributen, han har presterat på den här nivån och även högre upp. Han är användbar både som ytterforward och central forward. Och han vill vara här, från dag ett har han sagt att vi får hitta en lösning. Vi har vänt och vridit utifrån en begränsad budget och han har varit väldigt medgörlig.
Läs också Nyförvärvet fick nobben av BoIS i fjol: ”Kom som en chock”
Billy Magnusson jublar också över kontraktslängden.
– Alla vet BoIS historik, vi har varit tydliga med att vi helst vill ha två år på alla. Det är vår ambition för att kunna bygga vidare, säger han.
Vad ser du för egenskaper?
– Felvänd är han en spelare vi kan spela upp på, han är stark och kan hålla emot. Han är en bra avslutare inne i boxen och han kan även bryta in från en kant. Han är allround, en rörlig forward som ändå har storlek. Det skapar möjligheter för oss att använda honom på olika sätt och spela både med en, två eller tre forwards.
Läs också "Jag har fått ett kontraktsförslag av BoIS"
Viktor Wihlstrand.Bild: AVDO BILKANOVIC
Under torsdagen kunde HD också berätta att mittfältaren Sumar Almadjed från Hittarp är högaktuell för BoIS. Även Hittarps mittbacksbjässe Viktor Wihlstrand har fått ett kontraktsförslag.
– Viktor har ledaregenskaper, en karaktär som jag tycker är väldigt intressant. Vi vill bygga det här Landskrona BoIS-laget med spelare som vill utmana sig själva och som tar ett stort ansvar att driva sig själva, gruppen och klubben framåt. Vi är intresserade och för en dialog, vår ambition är givetvis att få honom på plats, säger Billy Magnusson.
Läs också Här är provspelarna som kan hamna i BoIS
I dagarna har Billy Magnusson haft möten med provspelarna Felix Jakobsson, målvakt från Eslöv, Filip Olsson, mittfältare från Eslöv, Jesper Lernesjö, back från Högaborg, och Joel Sundström, mittfältare från Högaborg.
– Vi är fortfarande intresserade och ingen av dem har sagt att de inte är intresserade av oss. Vi har tagit ett steg till i vår process. Vi får nog ganska många besked i nästa vecka, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen