Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Karaktären tog backen tillbaka till BoIS

Motgångar och inga genvägar. Nu återvänder Jesper Lernesjö till Landskrona BoIS.
– Målet har hela tiden varit att komma vidare, säger han.

Jesper Lernesjö.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter Landskrona BoIS värvning av Linus R Olsson från Rosengård har klubben säkrat ytterligare en hemvändare från division 2. Jesper Lernesjö, som kan spela mittback och vänsterback, ansluter från Högaborg och har skrivit på för ett år.
23-åringen tvekade aldrig när BoIS visade intresse. Efter ett par provträningar kom även ett kontrakt på bordet.
– Jag tror att det är på grund av min karaktär och även att jag har utvecklats mycket i Högaborg. Jag vill verkligen, även om du ibland har motgångar får du fortsätta kämpa. Jag tror att de ser min styrka där, säger han.
Jesper Lernesjö vet hur det är att tackla motgångar. I inledningen av säsongen 2014 satt han på superettanbänken för BoIS – sen drabbades han av en mardrömsskada. Och så småningom valde BoIS att låta honom lämna.
– Jag bröt benet, det var en allvarlig fraktur och jag var borta i sex-sju månader. Jag blev utlånad till Högaborg under mitt andra år och sen tog lärlingskontraktet slut, säger han.
Jesper Lernesjö, som har Häljarp som moderklubb och i början av tonåren kom till BoIS från Wormo, blev då en permanent del av Högaborg där han har spelat i division 2 och division 3. I år gjorde han 25 seriematcher när Högaborg åkte ur.
– Jag har fortsatt att köra på och har verkligen velat utvecklas, målet har hela tiden varit att komma vidare. Nu blev det BoIS och det är bara kul. Det är en speciell känsla att komma tillbaka, säger han.
Till BoIS webbplats säger tränaren Billy Magnusson:
– Vägen till ett A-lagskontrakt är inte alltid spikrak och Jeppe är ett utmärkt exempel på att det finns en möjlighet att komma tillbaka för de som verkligen vill och kämpar för det.
Gå till toppen