Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Palmolja fortfarande kvar i pepparkakor

Skövling av regnskog och cancerframkallande ämnen – trots alla larm är palmoljan kvar i många sorters pepparkakor ute på svenska butikshyllor. Den omdiskuterade ingrediensen finns kvar, fast nu i certifierad form.

Palmolja i kakan? Den kan vara certifierad – men vad betyder egentligen det? Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Det sägs att man blir snäll av att äta mycket pepparkakor. Hur det är med den saken är oklart – desto klarare är att konventionell tillverkning av en vanlig ingrediens, palmolja, har bidragit till regnskogsskövling, enligt Världsnaturfonden (WWF).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Julen
Gå till toppen