Annons

Annons

Palmolja fortfarande kvar i pepparkakor

Julen 2018

Skövling av regnskog och cancerframkallande ämnen – trots alla larm är palmoljan kvar i många sorters pepparkakor ute på svenska butikshyllor. Den omdiskuterade ingrediensen finns kvar, fast nu i certifierad form.

Palmolja i kakan? Den kan vara certifierad – men vad betyder egentligen det? Arkivbild.

Bild: Anders Wiklund/TT

Annons

Det sägs att man blir snäll av att äta mycket pepparkakor. Hur det är med den saken är oklart – desto klarare är att konventionell tillverkning av en vanlig ingrediens, palmolja, har bidragit till regnskogsskövling, enligt Världsnaturfonden (WWF).

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy