Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dags för nya nämnder att ta plats i Perstorp

Det nya samarbetet avspeglas i valet av ordförande till de olika facknämnderna i Perstorp för fyra år framåt. Men ett känt ansikte från Perstorps framtid, Bo Dahlqvist, får en mindre roll.

Perstorps framtids Torgny Lindau valdes till kommunstyrelsens ordförande redan i oktober. Partiet blev störst på orten i valet i september.Bild: Annsofie Wieland
Perstorps framtid blev största parti i kommunvalet i september och ingick ett samarbete med M, C, KD och MP. Det avspeglar sig nu i styrelser och nämnder, som valdes av kommunfullmäktige på onsdagskvällen.
Läs också Perstorps framtid tar över styret med M, C, KD och MP
Moderaterna får ordförandeposterna i både kultur- och fritidsnämnden och socialnämnden genom äkta paret Håkan Abrahamsson, respektive Jenny Delén.
I barn- och utbildningsnämnden blir det en fortsättning för centerpartisten Marie Gärdby, trots att Bengt Martell (C) inledningsvis var en kandidat till att ta över posten.
Perstorps framtid får ordförandeposterna i alla de tre kommunala bolagen. I Perstorpsbostäder byts exempelvis Patrick Ströbäck (M) ut mot Bo Dahlqvist (PF).
I nämnderna är Bo Dahlqvist – som är en av grundarna till Perstorps framtid – inte med någonstans.
Läs också Tung politiker i Perstorp fick konsultuppdrag av kommunen – behövde inte konkurrera med andra
Bakgrunden är hans motstånd mot att ingå samarbete med C, bland annat efter turerna kring Bengt Martell och hans konsultuppdrag för kommunen.
– Vi har stått på torget, allihop, och sagt att vi inte ska sätta oss med dem, sa Bo Dahlqvist när uppgörelsen blev känd.
Hans Stifors (PF) som var med och förhandlade fram samarbetet håller inte med.
– Det som det handlar om är ju att man måste ta ansvar för den politik som man gått ut till val på, säger han.
Gå till toppen