Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kodjo Akolor turnerar med pappashow

Inte bara Stockholmarna får ta del av Kodjo Akolors föreställning "Jag, pappa?". Nu är det klart att det också blir en Sverigeturné med 21 stopp – från Skåne till Norrbotten.

Kodjo Akolor ger sig ut på Sverigeturné med föreställningen "Jag, pappa?". Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
"Jag, pappa?" är en enmansföreställning skriven och regisserad av isländska Bjarni Thorsson och handlar om resan från att vara en helt vanlig människa, till att plötsligt bli förälder.
På scenen står komikern och programledaren Kodjo Akolor.
– Den här monologen är ett avstick från den mer seriösa tongången som har funnits kring faderskapet, speciellt i dessa tider känns det som att många mediemän dissekerar hela sin papparesa. Bjarni har tagit saker han själv har funderat på och använder humor som avsändare, säger Kodjo Akolor till TT.
– Men visst finns det ett allvar och mörker eftersom det är en läskig grej att gå igenom, säger han.
Samtidigt tror komikern att man inte behöver ha barn för att känna igen sig i "Jag, pappa?" – kärnan är att lämna det vanliga livet för någonting okänt.
Men trots att Kodjo Akolor själv är tvåbarnsförälder, känner han inte helt igen sig i Bjarni Thorssons pappaskildring.
– Ärligt talat skulle jag kunna säga att 50 procent av monologen är långt ifrån min egen upplevelse, vilket jag tyckte var intressant att gräva i. Det är känslor jag själv inte kände eller tankar som jag själv inte hade. Jag tog mitt faderskap ganska mycket med en klackspark.
Den 21 mars har "Jag, pappa?" premiär, vilket är mindre än två veckor efter att han avslutar sitt programledarskap i Melodifestivalen.
– Men det känns lugnt. Det är mycket bollar i luften, men det är en period som man får hoppa in i och kötta, sedan tar man sig ut på andra sidan, säger han.
Fakta

Turnédatum

Våren: 21–23/3, 28–30/3 och 4–6/4 Stockholm, 26/4 Falun, 27/4 Gävle, 9/5 och 10/5 Malmö.

Hösten: 5–8/9 Göteborg, 26/9 Karlstad, 27/9 Örebro, 28/9 Uddevalla, 9/10 Halmstad, 10/10 Lund, 11/10 Växjö, 16/10 Jönköping, 17/10 Linköping, 18/10 Norrköping, 5/11 Skellefteå, 6/11 Umeå, 7/11 Sundsvall och 8/11 Luleå.

Gå till toppen