Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EVS-centern äntligen tillbaka i tidig seriefinal

Fotskadan stör fortfarande, men Tilde Thun gjorde lyckad comeback när Engelholm slog topplaget Örebro i tre raka set.

Tilde Thun har vilat i de senaste matcherna, men i den så kallade seriefinalen mot Örebro var den 18-åriga EVS-centern tillbaka i spel.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitserien
Örebro–Engelholm 0–3
Tanken var kanske att hon skulle vila foten ett tag till, men i sista stund tvingades febersjuka Kirsten Van Lerusen stanna hemma och då kastades Tilde Thun in i spel igen – med lyckat resultat.
– Nja, jag är väl inte jättenöjd med min egen prestation, jag vet att jag kan mycket bättre. Men laget spelade verkligen bra och 3–0 här uppe sitter förstås fint, säger EVS-centern efter toppmatchen i Örebro.
Hemmalaget hade laddat rejält för den här "seriefinalen", det var fri entré och olika kringarrangemang i gamla Idrottshuset. Men Örebrotränaren Jonas Svantesson och hans tjejer kunde inte rubba Engelholm, inte den här gången heller.
– Vi var också extra taggade, det märktes på alla, tycker Tilde Thun. Så det här var en jätterolig match att spela, framför allt nu när vi vann, förstås.
25–19, 25–22 och 25–19 är klara papper i volleyboll, men EVS var riktigt illa ute i det tredje setet. Där ledde hemmalaget med 18–14, när Sofia Erlandsson kom in.
– Det bytet blev helt avgörande, Sofia gjorde en suverän serveserie och där lyckades vi vända även på det setet, konstaterar lagkamrat Thun.
Tränaren Patrick Aparicio kan bara hålla med; Sofia Erlandsson slog till med två serveess och satte tryck på Örebro även i några andra servar, och därmed blev det bara en tresetare.
– Vi gjorde väl inte vår bästa match, det hackade i vissa perioder och ibland hade vi problem med mottagningen. Men totalt sett är jag jättenöjd och det var grymt starkt att tjejerna lyckades resa sig i tredje, säger EVS-coachen.
Engelholms två utlandsproffs Mary-Kate Marshall, 15 poäng, och Sophie Carpentier, 13 poäng, drog som vanligt ett tungt lass i anfallet, men Aparicio vill gärna också lyfta fram Matilda Ekholm.
– Matilda gör återigen en stark insats i alla moment, hon är bra i försvar och stabil i mottagning, hon servar bra och hon är effektiv på de passningar hon får, tycker Patrick. Men jag måste ju berömma alla, tjejerna står verkligen upp mot en tuff motståndare.
EVS-gänget övernattar i Örebro och sedan väntar ny match, mot Lindesberg. Frågan är förstås om det går att ladda om igen, efter lördagens urladdning?
– Nu ska vi njuta av den här segern och så ska vi spela julklappsspel på hotellet. Men Lindesberg är också ett topplag, så jag är inte orolig. Vi kommer att vara tända i morgon också, försäkrar Tilde Thun.
Gå till toppen