Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kullabygdens ryttarförening satsar på julshow

På söndag ordnas för första gången en julshow med hästar i Kullabygdens ryttarförenings ridhus i Äsperöd. Trots kort varsel ska en rad olika hästar och ryttare delta.

För första gången ordnas en julshow i Kullabygden med hästar. Det är Kullabygdens ryttarförening som tagit initiativet och allt är en följd av den pågående förstudien om att skapa ett hästcentrum i Höganäs.
– Det började med att vi har en knattegrupp som tränar varannan söndag. Då tänkte vi att vi drar ihop ett gäng och gör ett luciatåg, säger Rebecka Berg, en av initiativtagarna.
Planerandet inför showen har gått i ett rasande tempo.
– Det är bara tre veckor sen som idén kläcktes av Rebecka Berg i ryttarföreningen, så det har varit ganska kort om tid, säger Lizette Åkerblom som representerar islandshästföreningen Gandur.
Under showen ska en rad olika hästar och deras ryttare visa sig på styva linan. Det blir ridande luciatåg, kadrilj med både islandshästar, shetlandsponnyer och westernhästar.
– Själv ska jag köra frihetsdressyr där jag samarbetar med hästen från marken. Vi kör lite sitt och ligg och stegring, säger Lizette Åkerblom.
Det blir också uppvisning i working equitation och det planeras en duell mellan islandshäst och ponny om att rida med ett glas vatten och se vem som har mest kvar efteråt.
– Det är första gången vi gör något sådant här och det är roligt. Nu när vi har detta leaderprojekt har vi lärt känna varandra och det är kul att alla är med och att det blir olika sorters hästar, säger Lizette Åkerblom.
Julshowen startar klockan 16.
– Vi hoppas det kommer mycket folk.
Från ryttarföreningen hoppas man på att julshowen ska bli en återkommande tradition.
– Det hade varit jätteroligt. Blir det bra så vill vi fortsätta med det, säger Rebecka Berg.
Gå till toppen