Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÖVK-jakten går vidare – på poäng och nya spelare

Senaste testspelaren har åkt hem och nu väntar en tuff bortadubbel för Örkelljunga.

Tony Westman och hans ÖVK jagar vidare, efter nya poäng och nya spelare.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter några veckor med ett ganska bekvämt spelprogram – antingen hemmamatcher eller kortare resor – väntar en tuffare helg för Örkelljunga. Under en och samma turné ska först Vingåker avverkas, under lördagen, och sedan väntar Falköping, på söndag.
– Jag gillar det här upplägget, där man bränner av två bortamatcher på en gång. Annars tär de här långa resorna, inte bara på oss utan på alla lag, säger tränaren Tony Westman. Nu ska vi ge allt, sedan kan killarna se fram emot en nyttig julledighet.
ÖVK har chansen att hänga av Vingåker i kampen om en plats bland de fyra topplagen och 3–1-segern senast, mot Lund, visar att formen finns där.
– Lund är ett bra lag och deras första set var riktigt starkt. Sedan lyfte vi vår servemottagning och då spelar vi stabilt, precis som tidigare.
Örkelljunga lär fortsätta med Owen Lamb som passare, även om Ludvig von Sydows stukade fot är på bättringsvägen.
– Owen kom in i tredje set mot Lund och visade vad han kan. Så där är jag inte ett dugg orolig, vi har två jämnbördiga passare och de får kriga om platsen framöver, säger Tony Westman.
Med Ludvig von Sydow ur spel har ÖVK-tränaren återigen bara åtta spelare att tillgå och jakten på förstärkningar står naturligtvis fortfarande högt på dagordningen.
– Vi måste ju bredda, det har vi insett länge, och vi jobbar vidare på en lösning, kommenterar Tony Westman och upprepar vad han sagt ett bra tag nu.
Klubben har i alla fall haft en spelare på provträning under de senaste dagarna och engelsmannen Jordan Dalrymple, en 24-årig vänsterspiker, satt rentav som assisterande coach i volleybollderbyt i Lund.
– Han var med på två av våra träningar, men sedan åkte han hem, berättar Westman och vi inser att inte heller Dalrymple var rätt man för Örkelljunga.
Gå till toppen