Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tunt ÖVK-lag imponerar igen

Peter Lundgren satte 23 poäng när ÖVK bortaslog Vingåker.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitserien
Vingåker-Örkelljunga 1-3
Ludvig von Sydow fick nöja sig med att agera andrecoach och Hampus Brink hann inte bli frisk i tid. Men trots att Örkelljunga kom till start med bara sju spelare blev det 3–1 i den tuffa bortamatchen mot Vingåker.
– Det här är inte optimalt, framför allt inte när vi har ny match dagen därpå. Men vi är bra, killarna gör en gedigen laginsats och de agerar lugnt och bestämt, när det behövs, berömmer tränaren Tony Westman.
Engelsmannen Owen Lamb fick göra sin första match från start i volleybollens elitserie, i fotskadade von Sydowa frånvaro, och måste lyftas fram.
– Det är klart, när han debuterar på allvar. Men grejen är att jag aldrig varit orolig, jag visste att han skulle fixa det här, kommenterar Tony Westman.
Lamb skötte spelfördelningen helt perfekt; de tre kantspelarna Tomas Vilimas, Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot levererade som vanligt, och britten steg sedan själv fram med en väldigt viktig poäng i slutet av matchen.
– Vingåker hade övertag mot Owen, men där fick han till ett avgörande block. Det satt skönt, både för honom och för laget.
Örkelljungas segersiffror skrevs till 21–25, 25–20, 25–23 och 32–30 och redan under söndagen väntar RIG Falköping. Då kan eventuellt Hampus Brink vara tillbaka i spel.
– Det hade varit skönt med tre nya poäng, innan julvilan, säger Tony Westman.
Gå till toppen