Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Blågul klass på skadefri spiker

ÖVK-aren Jakob Wijk Tegenrot visar landslagsklass.Bild: AVDO BILKANOVIC
Elitserien
Falköping-Örkelljunga 0-3
Det var länge sedan Jakob Wijk Tegenrot var i så här bra form, mot Falköping levererade han en ny fin insats – men landslaget?
– Nej, nu har jag inte hört något. Jag tycker själv att det gått bra den här hösten, men det är ju inte upp till mig, säger ÖVK-aren efter 3–0-segern mot de unga grabbarna från gymnasiet.
För ett par år sedan var Jakob Wijk Tegenrot i stort sett given i blågult, men ständiga skador gjorde att han tvingades tacka nej vid några tillfällen.
– Nu känns kroppen mycket bättre. Det är klart att jag är lite sliten nu, men jag kan träna mer och matchar ju flitigt, när vi bara är sju man. Så jag tycker att det gått förvånansvärt bra.
Lördagens 3–1-seger följdes upp med en planenlig trepoängare – i tre raka – och Jakob Wijk Tegenrot fortsatte på en bra nivå. Nu blev det tolv anfallspoäng, på tjugo passningar, och dessutom en riktigt stabil servemottagning.
– Jag fick mer serve mot mig än jag brukar och släppte ett ess i slutet. Men annars fungerade det också helt okej, tycker ÖVK-aren.
Efter 25–23, 25–19 och 26–24 kan Örkelljunga fira jul som tabelltrea, klart godkänt med tanke på omständigheterna med den tunna truppen.
– Vi gör en helt okej match, Falköping ska man absolut inte nonchalera, säger tränaren Tony Westman. De har gjort flera bra matcher och bara förlorat en match tidigare med 3–0.
Westman jobbade hårt för att hans spelare skulle fokusera på rätt sätt och även om det blev tre raka tycker han att motståndarna bjöd upp. Det stod till exempel 13–13 i alla seten och i det tredje hade hemmagrabbarna rentav två setbollar.
– Vi är bra när det gäller, det bevisade vi igen och det här satt fint inför juluppehållet.
Gå till toppen