Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glad revy med skämt som riktas mot makthavare

Trevlig och vass på en gång. Ungefär så ska en nyårsrevy uppfattas och det är precis det som Engelholmsrevyn satsar på att vara.

Gösta Jansson och Jeannette Lindahl framför resten av ensemblen.Bild: Sven-Erik Svensson
Man kan skämta om mycket, men skämt som utnyttjar redan svaga grupper eller människor lämnar en dålig eftersmak. Så Engelholmsrevyn riktar udden uppåt och då får såklart makthavare vara beredda på att bli skrattade åt.
– Men det är lite knepigt med riksdagen, det är liksom svårt att överträffa det de själva sysslar med nu, konstaterar regissören Gösta Jansson.
Men vem vet, det hinner kanske hända grejer fram till premiären på nyårsafton som man i all hast kan göra något på? För det gäller ju att vara aktuell.
För oss i nordvästra Skåne var det ju givet att namnet Forsea på de stora båtarna till Helsingör skulle förskånskas till Får se. Vilket Engelholmsrevyn såklart inte har missat.
– Det kommer också att bli ett inslag som handlar om vår förmåga att väldigt lätt bli kränkta och även något om hur besvärligt det är med olika matpreferenser när man ska beställa mat till ett sällskap. Och det här är plockat direkt ur verkligheten.
– Jag såg en matlista i kopieringsmaskinen på jobbet. Den var helt absurd, säger Jeannette Lindahl med ett leende.
När matlistan diskuterats i ensemblen utvecklades den till ett nummer i nyårsrevyn.
Rikard Ahlberg sjunger här i numret som handlar om turandet.Bild: Sven-Erik Svensson
Engelholmsrevyn har funnits i över 30 år och den lockar inte bara ängelholmare. Majoriteten av de som kommer är faktiskt bosatta utanför staden, vilket innebär att skämten inte bara kan vara lokala.
I år blir det 23 föreställningar med start på nyårsafton och biljettförsäljningen går bra. Faktiskt ännu bättre än i fjol.
– Det är väldigt många i publiken som är mellan 30 och 50 år. Jag tror att vi lyckas locka en hel del yngre tack vare att vi har en del unga människor i ensemblen, säger Gösta Jansson.
Gå till toppen