Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbt julfirande innan nya uppdrag kallar

Engelholm kan fira jul efter 15 raka segrar, men för liberon Klara Andersson väntar snart andra uppdrag.

EVS-liberon Klara Andersson har gjort en strong höstsäsong och efter helgens två toppmatcher väntar ett kortare juluppehåll – innan landslaget kallar.Bild: AVDO BILKANOVIC
Elitserien
Lindesberg–Engelholm 0–3
De regerande mästarna fortsätter att imponera, efter tre raka set även mot Lindesberg har Engelholm börjat med 15–0 i matcher och jullovet sitter förstås perfekt. För liberon Klara Andersson blir dock inte uppehållet särskilt långt.
– Nej, jag och syrran hinner hem till Göteborg och träffa släkt och vänner under några dagar. Men sedan samlas vi med landslaget redan den 27 december, så det är fullt ös, konstaterar Klara.
"Syrran", det är EVS-passaren Vilma Andersson och när de andra lagkompisarna kan njuta av sin ledighet är det EM-kval som gäller. Först väntar ett läger i Svedala; med två matcher mot Danmark, och sedan står Estland och Tjeckien på programmet. Där kommer systrarna ganska säkert få en viktig roll, det har den här helgen bevisat. Mot Örebro överglänste till exempel Klara sin landslagskompis Sofie Sjöberg, inför ögonen på förbundskaptenen Jonas Svantesson.
– Det är klart att vi är nöjda och för egen del finns det inte mycket att klaga på, även om jag gjorde en del misstag. Vi har spelat mycket bra, inte minst i block, och då blir det lite enklare för oss i försvaret.
Söndagens bortamatch blev egentligen rena utklassningen. De två första seten slutade 25–14, 25–13 och även om det tredje blev jämnare var EVS återigen starkast på slutet, när 21–20 i hemmafavör blev 22–25 på anslagstavlan.
– Det var återigen en stark laginsats, berömmer tränaren Patrick Aparicio. Jag var tydlig med att jag ville se ett bra avslut på hösten, vi pratade mycket om inställningen, och det fixade tjejerna med bravur.
Comebackande Nellie Fredriksson gjorde ett lyckat inhopp när EVS vände det tredje setet; då avgjorde hon tre viktiga bollar, men det går inte att blunda för Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier och deras betydelse för det här laget. Nu producerade duon totalt 46 av Engelholms 61 egna poäng.
– Det är klart att de två är viktiga. Men jag kan berömma många idag. Klara är till exempel återigen stabil som libero och Vilma fördelar vårt spel helt strålande som passare, tycker Patrick Aparicio.

15–0 efter en helt lysande EVS-höst

Här är Engelholms suveräna segersvit i elitserien i volleyboll, under hösten 2018:
Gislaved, h 3–0
Sollentuna, b 3–1
Falköping, b 3–0
Hylte/Halmstad, h 3–0
Örebro, h 3–1
Lindesberg, h 3–0
Lund, b 3–0
Degerfors, b 3–0
Linköping, b 3–2
Svedala, h 3–1
Gislaved, b 3–2
Sollentuna, h 3–0
Hylte/Halmstad, b 3–0
Örebro, b 3–0
Lindesberg, b 3–0
h står för hemma, b för borta
Gå till toppen