Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny förvaltningschef för vård och omsorg i Bjuv

Jessica Alfredson tar över ansvaret för vård- och omsorgsförvaltningen. Hon lämnar jobbet som förbundschef för Medelpunkten som hanterar hjälpmedel åt Nordvästskånes kommuner, för Bjuvs kommun.

Jessica Alfredson blir ny förvaltningschef för vård och omsorg.Bild: Bjuvs kommun
Jessica Alfredson är i grunden psykiatrisjuksköterska och har haft chefsjobb inom Helsingborgs stad och Landskrona stad innan hon blev förbundschef för Medelpunkten. Hon fastnade för Bjuvs kommuns annons.
– Att bygga ett samhälle. Det vill jag vara med på. Rent personligt tyckte jag det var ett bra nästa steg att använda den kunskap och erfarenhet jag skaffat genom åren att jobba på det sättet.
I kommunal vård och omsorg brukar verksamheten ofta vara tajt och svårt att få ihop bemanningen. Hur tänker du kring det?
– Det är en stor utmaning, framför allt när man tänker framöver. Vi ska ha en arbetsmiljö där man orkar jobba och att vi kan behålla de som finns. Man ska inte springa fortare utan göra saker på ett bättre, smartare sätt, säger Jessica Alfredson.
Bjuvs kommun tidigare förvaltningschef för vård och omsorg Anneli Larsson fick nytt jobb som omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun och har redan tillträtt sin nya tjänst.
Innan Jessica Alfredson är på plats i Bjuv i mars är verksamhetschefen för äldreomsorgen, Sofia Persson, tillförordnad förvaltningschef.
Gå till toppen