Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny vuxenutbildning startar i Åstorp

Redan till våren startar den nya utbildningen som vänder sig till outbildade som jobbar inom barnomsorgen.

En barnskötarutbildning som riktar sig mot personer som jobbar inom barnomsorgen, men saknar utbildning, startas nu i vår på Åstorps vuxenutbildningscentrum.
Utbildningen är en del av ett samarbete kring yrkesvux inom familjen Helsingborg som grundar sig dels på kommunernas behov och arbetsförmedlingens prognoser för bristyrken. Där finns det redan barnskötarutbildningar.
– Det som skiljer oss är att vi inriktar oss på de som har en gammal utbildning, eller jobbar i verksamhet utan att ha någon utbildning. För att de ska bli anställningsbara, säger rektor Katrin Olsson.
Läs också Nu inviger vuxenutbildningen i Åstorp sina omgjorda lokaler
Sista ansökningsdag är 7 januari, men enligt henne finns det redan nu gott om sökande till de 30 platserna.
– Det är inte så förvånande, vi har inte så många förskollärare idag som vi behöver. För att säkerställa personal blir ofta en person utan utbildning, eller med en barnskötarutbildning.
Målgruppen för den nya vuxenutbildningen är också personer som läst till barnskötare på gymnasiet, men saknar några kurser, samt de som vill validera – bekräfta – kunskaper som de redan har.
– Det är säkert så att det är lättare att få behålla sitt jobb om man har utbildning. Förhoppningen är också att många som går den här utbildningen får smak på att läsa och sedan fortsätter till en förskollärarutbildning, säger Katrin Olsson.
Fakta

Det här är utbildningen

Omfattning: 1300 poäng som ger barnskötarkompetens.

Längd: 48 veckor, delvis på distans men med två obligatoriska tillfällen i veckan i Åstorp.

Start: 25 februari 2019.

Gå till toppen