Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

2019 bjuder revyn på mer skruvad humor

Manuset i helhet var klart rekordtidigt. Engelholmsrevyn 2019 innehåller mer crazy nummer än vanligt och ett nytt ansikte i ensemblen.

Årets ensemble. Bakre raden: Eddie Nielsen, Jonathan Paulsson, Elina Lindholm, Nicole Månsson. Mellanraden: Bitte Liahaugen, Bosse Mårtensson, Jeannette Lindahl, Matilda Andersson, Jenny Winstedt. Främre raden: Gösta Janson, Bitte Quist Bert Andersson, Rikard Ahlberg, Anders "Puppan" Hansson.Bild: Evelina Gunnarsson
På nyårsafton har Engelholmsrevyn sedvanlig premiär för 2019 års föreställning. När Hallå hälsar på har foajépersonalen möte på Revyteatern, det väljs kostymer backstage och ensemblen ska börjar repetera. Ett 40-tal personer än involverade i revyn, alltifrån snickare, sömmerskor, serverings- och garderobspersonal till ensemblen. Årets revy innehåller allt från klassiska revynummer till nutidens revy.
– Det blir ett ring så spelar vi- nummer och ett förväxlingsnummer som faktiskt inte handlar om sex, säger Nicole Månsson.
– Det blir lite skruvad humor i år, vi skämtar om saker man inte alltid skämtar om. Vi pratar om Danskesjön och dess sinande betydelse, säger Bosse Mårtensson.
Bosse tog en paus från ensemblen i fjol och agerade regiassistent. Inför årets revy längtade han tillbaka.
– När man har hållit på med det här så länge är det svårt att vara utanför. Det är en stor del av ens liv, Bosse Mårtensson.
– För oss som sitter i styrelsen är det revy i huvudet hela året om, säger Nicole Månsson som tillsammans med Bosse utgör en del av styrelsen.
Både Nicole och Bosse tycker att några av årets nummer är mer crazy än vanligt.
– Det kommer bland annat in tre spermier på scen och vi kör en skräckfilmsdansnummer där vi tolkar skräckfilmer, säger Nicole.
För regin står Gösta Jansson för tionde året. Ensemblen ligger i år långt fram i manusarbetet.
– Redan i somras såg vi helheten, sedan har vi bytt ut saker, ändrat och finjusterat, säger Bosse.
– Materialet behöver vara klart typ nu. Det som är minst färdigt är skräckfilmsdansnumret. Nu ska texterna tragglas, säger Nicole.
Varför är ni klara så tidigt i år?
– Vi har hittat konceptet, vi känner varandra och Gösta känner oss, han vet hur vi fungerar och vad som passar, säger Bosse.
Det finns ett nytt ansikte i årets revy, Bert Andersson. Han har tidigare varit med i bland annat Hjärnarpsrevyn och Glädjetåget i Grevieparken.
– Jag träffade Rikard på Ikea och när det inte blev något i Hjärnarp i år så tyckte han att jag skulle komma hit, säger Bert på förmildrat dalmål.
– Jag är ju dalmas i exil, min dialekt kommer nog in på något ställe där det skär sig ordentligt, fortsätter Bert.
Ensemblen består av skådespelare i alla åldrar. Mellan Anders "Puppan" Hansson och Matilda Andersson skiljer det 51 år.
Vad kan ni lära av varandra?
– Jag lär mig mycket. Som Instagram till exempel. Jag har mycket i bagaget som inte Matilda har en aning om och tvärtom. Jag lär mig mycket om telefoner, dator och hur man pratar i dag, säger Anders "Puppan" Hansson.
Å andra sidan sitter Puppan på mycket scenerfarenhet?
– Puppan har det i sig, han behöver inte tänka. Ibland sitter jag och tittar på honom, jaha där tar han ett steg till höger. Där finns mycket att lära, säger Matilda.
– Men när det kommer till dans ligger jag i lä, jag får kämpa med stegen länge medan det räcker för tjejerna att göra det en gång. De är bra på mycket, säger Anders.
Tillsammans kommer de att göra scenen "Gammal är äldst". Där får publiken följa med på en pratstund mellan en äldre man och hans barnbarn.
– Den är lite rolig, där kompletterar vi varandra.
Gå till toppen