Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kreativ mittfältare lämnar Hittarp för BoIS

Landskrona BoIS fortsätter att plocka spelare från småklubbssfären. Nu är Sumar Almadjed klar.
– Tränarna har en spelfilosofi som jag tror passar mig, säger han.

Sumar Almadjed.Bild: MATHILDA AHLBERG
Linus R Olsson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Filip Olsson och Sumar Almadjed. Landskrona BoIS fortsätter att värva från lägre nivå.
22-årige innermittfältaren Sumar Almadjed presenterades under måndagen och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han har spelat med Jesper Lernesjö i Högaborg och med Viktor Wihlstrand i Hittarp.
– Jag tror att det här är helt rätt väg att gå för BoIS. Vi hoppas att det kan ge resultat redan i år, säger Sumar Almadjed och fortsätter:
– Jag ser fram emot att börja. Jag tror att BoIS kan vara en bra klubb att spela i och tränarna har en spelfilosofi som jag tror passar mig.
2015 kom Sumar Almadjed fram i Högaborgs A-lag. På fyra säsonger har han spelat 79 matcher i division 2. Antal mål? Fem.
– Jag får väl ödmjukt erkänna att jag inte är den bästa målskytten, men jag hoppas att det kommer några baljor. Alla vill göra mål, jag tror till och med att mittbackar vill göra ett par baljor per säsong. Jag har gjort många assist men det syns inte utåt på samma sätt i division 2.
Efter degraderingen med Högaborg hösten 2016 hamnade Sumar Almadjed i Höganäs, som också trillade ur division 2. Sen blev det en säsong i topplaget Hittarp. Nu kommer han till en klubb som startar om i division 1 efter en ettårig sejour i superettan.
– Att åka ner tar psykiskt på en, mer än vad man tror. Jag tror inte att jag var en bättre fotbollsspelare då bara för att jag åkte ner två år i rad, men det var bra att komma till Hittarp och visa att jag kan spela bra fotboll. För det tycker jag att jag gjorde, säger han.
Vilka egenskaper kan supportrarna förvänta sig att se hos dig?
– Kreativitet, jag tror att de kan få se roliga saker. Men det är inte bara mig de ska hålla ögonen på, det viktigaste är att laget vinner så mycket som möjligt. Det är bara en bonus om jag gör roliga saker och borrar bollen i krysset.
Till BoIS webbplats säger den assisterande tränaren Max Mölder:
– Sumar är en spelare med en otroligt fin förstatouch. Det kombinerat med sin höga spelintelligens tillför dimensioner som alla lag behöver. Förhoppningsvis kan han fortsätta utvecklas med oss i BoIS, och i så fall ser jag inget stopp i hans fortsatta fotbollskarriär.
Gå till toppen