Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt hot om skolskjutning i Åstorp – ”mycket låg hotbild” enligt polisen

Ett hot om skolskjutning har framförts på Tingdalsskolan i Åstorp. Polisen har bedömt att hotbilden är mycket låg, enligt skolledningen.

Tingdalsskolan. Arkivfoto 2012.Bild: Fredrik Lassen
Hotet upptäcktes vid klockan 13 under tisdagen.
– Det är klottrat på skolans vägg med tuschpenna, säger Sarah Bjertner Olsson, biträdande rektor.
Tingdalsskolan har förskoleklasser samt elever i årskurs 1-6. Klottret upptäcktes i den del av skolan där de äldre barnen går.
– Det är första gången vi får ett sådant här hot. Vi tar allvarligt på alla sådana hot och gör som man ska. Vi vänder oss till polisen och sedan får de avgöra vilka åtgärder som ska vidtas, säger Sarah Bjertner Olsson.
Hur ser polisen på hotet?
– De säger att hotbilden är väldigt låg.
I början av december riktades ett liknande hot mot den närbelägna högstadieskolan Björnekullaskolan. Då sattes det bland annat in väktare på skolan efter att någon skrivit ”schoolshooting is coming soon” inne på en toalett. Även då bedömdes hotbilden som låg, men väktarna har fått stanna kvar terminen ut och ett antal åtgärder ska genomföras för att öka tryggheten för elever och personal.
Kris- och säkerhetssamordnaren på kommunen, förvaltningschef och Tingdalsskolans ledning har under tisdagen haft möte med polisen om vilka åtgärder som ska vidtas.
”Händelsen är polisanmäld och polisen bedömer hotbilden som mycket låg. Skolan kommer vara öppen som vanligt imorgon, onsdag.” skriver kommunen på sin hemsida.
Kommunen skriver också att en handlingsplan har upprättats och ”flera åtgärder är insatta”.
Skolans ytterdörrar kommer ”fortsatt att vara låsta och personal kommer att släppa in eleverna vid respektive entré så att inga obehöriga släpps in, det gäller även när fritids håller öppet” skriver kommunen.
Gå till toppen