Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Åtal för Vivallamord väntas nästa år

Två personer mördades i Vivalla i juli. Om drygt en månad räknar åklagare med att väcka åtal mot fyra personer. Arkivbild.Bild: PAVEL KOUBEK/TT
Fyra personer kommer att åtalas för ett dubbelmord i Örebrostadsdelen Vivalla i juli i år. De misstänkta och deras advokater har nu fått ta del av polisens förundersökning och enligt åklagaren Krister Petersson blir det aktuellt att väcka åtal i början av februari nästa år.
En av de huvudmisstänkta flydde Sverige, men greps på Balkan och kommer att utlämnas från Albanien efter nyår. Ytterligare en misstänkt gömmer sig utomlands.
– Han är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst. Vi tror att han är på Balkan någon stans, men jag ska inte spekulera. Vi hoppas att han grips i någon gränskontroll, säger Krister Petersson.
Totalt kommer fyra personer åtalas för morden. Ytterligare två personer åtalas för mindre allvarliga brott i samband med händelsen.
Gå till toppen