Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal för Vivallamord väntas nästa år

Två personer mördades i Vivalla i juli. Om drygt en månad räknar åklagare med att väcka åtal mot fyra personer. Arkivbild.Bild: PAVEL KOUBEK/TT
Fyra personer kommer att åtalas för ett dubbelmord i Örebrostadsdelen Vivalla i juli i år. De misstänkta och deras advokater har nu fått ta del av polisens förundersökning och enligt åklagaren Krister Petersson blir det aktuellt att väcka åtal i början av februari nästa år.
En av de huvudmisstänkta flydde Sverige, men greps på Balkan och kommer att utlämnas från Albanien efter nyår. Ytterligare en misstänkt gömmer sig utomlands.
– Han är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst. Vi tror att han är på Balkan någon stans, men jag ska inte spekulera. Vi hoppas att han grips i någon gränskontroll, säger Krister Petersson.
Totalt kommer fyra personer åtalas för morden. Ytterligare två personer åtalas för mindre allvarliga brott i samband med händelsen.
Gå till toppen