Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler spelare på väg bort från BoIS

Sex nyförvärv och Landskrona BoIS trupp börjar ta form – men fler spelare är på väg bort.
– Det känns som att det bara är smådetaljer kvar, säger tränaren Billy Magnusson.

Billy Magnusson.Bild: PETTER ARVIDSON
Följande spelare från årets Landskrona BoIS-trupp har sedan tidigare kontrakt över nästa säsong: Edafe Egbedi, Amr Kaddoura, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Filip Pivkovski, Kevin Jensen, Granit Stagova och John Ebere Ekeh.
Edafe Egbedi har redan deklarerat att han söker nya utmaningar. Vad gäller övriga spelare med gällande avtal berättar tränaren Billy Magnusson att ytterligare någon eller några är på väg att lämna.
– Jag vill inte droppa något namn, klubbarna vill inte att vi går ut med någonting, men jag tror att något händer med någon den här veckan. Det skulle förvåna mig mycket annars, det känns som att det bara är smådetaljer kvar, säger Billy Magnusson och fortsätter:
– Det kommer bli justeringar, förutom "Eddie" som alla räknar med tror jag att det rör sig om en eller två spelare till. Vi känner att vi har täckning för det, händer inget oväntat kommer inte vår strategi att ändras särskilt mycket.
Läs också Högaborgslöfte till BoIS
Värvningsstrategin bygger till stora delar på att hitta utvecklingsbara spelare i närområdet för en billig peng. Hittills har BoIS gjort klart med sex nyförvärv: Linus R Olsson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Sumar Almadjed, Filip Olsson och Joel Sundström. Filip Olsson spelade i division 3 med Eslöv i år, övriga huserade i division 2.
En del av BoIS supporterled uttrycker oro över att samtliga nyförvärv har hämtats från lägre nivå.
– Jag förstår hur de resonerar och förstår att det kan finnas oro, alla vill egentligen att vi värvar färdiga spelare som har presterat på högre nivå. Men det är ren fakta att vi inte har ekonomi till det, säger Billy Magnusson.
– Det låter kanske som att vi värvar spelare bara för att de är billiga. Men nej, min erfarenhet är att spelare som vill utvecklas och förstår vad det innebär att vara där du är kan vara värda så mycket mer både på kort och lång sikt. Några färdiga spelare hade kanske haft BoIS som andra- eller tredjeval och ändå kostat en del.
Läs också BoIS rycker i HIF-talang
Värvningsjakten fortsätter och BoIS jagar framför allt en målvakt och minst en forward. På målvaktssidan har 19-årige Felix Jakobsson, senast i Eslöv, provtränat men enligt vad HD erfar är han högaktuell för fler division 1-klubbar. På forwardssidan är Max Mårtensson från HIF:s U19-lag på radarn, men Billy Magnusson vill även få in en mer etablerad anfallare.
– Vi känner vi står väldigt befolkat på mittfältet, där ligger vi ganska lågt om ingenting händer. Någon mittfältare kan även spela mittback och någon kan vara både ytterback och yttermittfältare. Två viktiga punkter för oss är att vi måste få in en konkurrent till Amr Kaddoura och en till färdig forward, säger Billy Magnusson.
Den 10 januari börjar BoIS sin försäsong. Då kan det finnas provspelare på plats.
– Det kan bli aktuellt med någon som provspelar i januari, absolut. Men vi pratar inte tio provspelare, det kommer vara utifrån någon specifik position eller någon spelare vi känner att vi vill ha kontakt med. Vi har även några U19-spelare som vi måste titta ordentligt på, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen