Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höganäsare döms för att ha hotat skjuta sin ex-flickvän

En höganäsare i 25-årsåldern stod åtalad för grovt olaga hot. Men tingsrätten anser det inte bevisat att han hade ett plastgevär i händerna när hoten uttalades.
Nu döms han för hot av normalgraden.

Den här Glockpistolen med igensatt pipa hade gömts i en madrass i ett källarförråd. Höganäsaren döms för att verbalt ha hotat skjuta sin ex-flickvän men frias från att ha varit beväpnad vid tillfället.Bild: Polisen
Den 14 december för två år sen sattes ett större polispådrag igång sedan en man i 25-årsåldern hotat att skjuta sin före detta flickvän på Långaröd.
Läs också Gripen för grovt olaga hot och vapenbrott i Höganäs
Hon hade kommit dit för att hämta sina kläder.
Vid en husrannsakan hittade polisen en obrukbar pistol av märket Glock gömd i en madrass i ett källarförråd. I lägenheten hittades geväret som visade sig vara en soft air gun.
Läs också Höganäsare åtalas för grovt olaga hot – polisen hittade pistol i källarförrådet
Enligt kvinnan och hennes tre väninnor som också var på plats uttalades hoten sen hon slängt sten på hans ruta för att få kontakt. Åklagaren menar att mannen hade plastgeväret i händerna när han kom ut på balkongen och sa något i stil med "jag ska skjuta dig med en shotgun".
Ett pumphagelgevär i form av en soft air gun hittades i höganäsarens lägenhet.Bild: Polisen
Ex-flickvännen såg aldrig geväret, men i polisförhör har två av väninnorna vittnat att de såg vapnet. Det verbala hotet fångades också med en mobil.
När vittnena hördes under rättegången tog de tillbaka sina uppgifter om att de sett geväret.
Mannen nekar till brott och säger att han varken hotade att skjuta ex-flickvännen och inte heller var ute på balkongen överhuvudtaget.
Tingsrätten anser det verbala hotet bevisat. Men friar honom i den delen som gäller att han ska ha understrukit sitt hot med vapen i händerna.
Han döms därför endast för olaga hot av normalgraden. I domen ingår även ett par fall av ringa narkotikabrott.
Påföljden blir villkorlig dom i kombination med 40 dagsböter a 50 kronor.
Gå till toppen