Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nästan hälften får vänta på spellicens

Närmare hälften av alla spelbolagen kommer inte att hinna få sin licens klar i tid till att den nya spellagen träder i kraft vid årsskiftet. Men eftersom alla stora bolag fått klartecken bedömer Lotteriinspektionen att drygt 90 procent av spelmarknaden via internet fått sin licens.

Mängder av bettingsajter har fått sina licenser godkända. Men många får också vänta. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
110 bolag med flera hundra olika varumärken vill vara med och spela om svenskarnas pengar när spelmonopolet avskaffas. Men bara 57 av bolagen har Lotteriinspektionen hunnit med att ge klartecken och nu tar myndigheten julledigt. Några fler licenser kommer därmed inte att hinna delas ut och inga dispenser eller övergångsregler finns att tillgå, hälsar myndigheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen