Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Ansvarige politikern svarar om avgiftshöjningarna

Jan Allan Beer svarar varför avgifterna måste höjas.

Jan Allan Beer (L), ordförande i omsorgsnämnden, skriver att nämnden vidtar en rad åtgärder för att få budgeten i balans.
Svar till debattartiklar angående förändrade avgifter inom omsorgen.
Budgetläget vi står inför 2019 är dessvärre allt annat än positivt. De planerade ändringarna av avgifterna inom omsorgen framstår som höga, men jag måste poängtera i sammanhanget att vi i Landskrona legat på låga avgiftsnivåer under många år.
Vår hållning hittills har varit betydligt mer generös än de flesta andra svenska kommuners. Flertalet av avgiftsökningarna drabbar i mycket begränsad omfattning de ekonomiskt sämst ställda seniorerna
Det framhålls i debattartiklarna som om omsorgsnämnden försöker lösa de ekonomiska utmaningarna endast med hjälp av ändrade avgifter inom omsorgen. Så är verkligen inte fallet!
Vi vidtar en rad andra åtgärder också. Inget område inom omsorgsförvaltningen har fått ett ekonomiskt frikort. De förändrade avgifterna är en del i det pussel vi lägger för att få ekonomin att gå ihop.
Jan Allan Beer (L), ordförande omsorgsnämnden
Gå till toppen