Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnspäckat på hyllningskonsert till Aretha

Aretha Franklin kommer att hyllas i en tv-sänd konsert där artister som Celine Dion och John Legend tolkar hennes låtar. Arkivbild.Bild: Carolyn Kaster/AP&TT
Celine Dion, Kelly Clarkson, Jennifer Hudson och John Legend kommer att vara några av artisterna som framträder vid en hyllningskonsert till drottningen av soul, Aretha Franklin, i januari. En rad musiker kommer att tolka den bortgångna soulstjärnans låtar och konserten kommer att visas på tv-kanalen CBS.
Kvällen anordnas av Franklins producent Clive Davis, CBS och The Recording Academy, som är den organisation som utser Grammyvinnare.
"Aretha var mer än drottningen av soul, hon var en nationalskatt. Det här är en unik konsert som kommer att gästas av många av dagens stora artister och vi kommer att fira Aretha på ett spektakulärt vis", säger Clive Davis i ett uttalande.
Aretha Franklin vann 18 Grammys under sin livstid och avled i cancer vid 76 års ålder tidigare i år. Hennes begravning i Detroit sändes live i amerikansk tv.
Gå till toppen