Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

IT-företag i Helsingborg uppköpt av börsnoterat bolag

Netmore Group AB har förvärvat IT-företaget Blink Services i Helsingborg. Vd Matts Lilja hoppas att det ska ge en bra position för framtiden.

"Vi behövde ett större sammanhang för att komma vidare som företag", säger Matts Lilja, vd i Blink Services AB.Bild: David Elg/Moob
Smarta städer kräver smarta IT-system och det fordrar teknik på olika nivåer. Blink Services AB med bas i Helsingborg har utvecklat system som nyttjar radioteknik, LoRaWan, för att ansluta batteridrivna sensorer. Tekniken kan användas för att koppla upp, styra och övervaka till exempel trafikflöden.
Offentliga aktörer är en vanlig kund. Blink Services har omkring 30 svenska kommuner som kunder. Det gör bolaget till en förhållandevis stor aktör.
Men företaget ville hitta ett större sammanhang. Det har bolaget nu gjort. Netmore Group AB köper Blink Services genom en riktad aktieemission, som bolagsstämman i slutet av januari formellt ska godkänna.
– Vi samtalade med flera olika tänkbara partners och fann Netmore Group, som det klickade med både på det tekniska och personliga planet, säger Matts Lilja, vd i Blink Services.
Netmore Group erbjuder andra former av digitala tjänster och system än Blink Services.
– Vi behövde ett större sammanhang för att komma vidare som företag. Nu får vi en bredare teknikbas och fler människor som kommer att sälja våra erbjudanden. Och dessutom en börsplattform.
Netmore Group är noterat på börsen First North i Stockholm.
Matts Lilja kommer att stanna i Blink Services inledningsvis och huvudkontoret blir kvar i Helsingborg.
Blink Services anmälde Öresundskraft till Konkurrensverket under slutet av 2017. De två inledde ett samarbete som det kommunala energibolaget senare beslöt att avsluta. Blink hävdade att Öresundskraft norpat deras affärslösning, men verket valde att inte göra en fördjupad granskning.
– Det har inte spelat in i det här. Vi har valt att gå vidare med våra erbjudanden till kunderna istället. Vi tror att det skapar större värden, säger Matts Lilja.
Gå till toppen