Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Snart premiär för Per i Vikens nya korvbar

Salsiccia-nuggets, korvwrap och vegetariska vårrullar – Per i Viken storsatsar på egen matservering. "Vi kommer kunna testa nya grejer här", säger Anton Persson, delägare i den nya korvbaren.

Claes Persson (till höger) tillsammans med sönerna Anton (till vänster) och Felix Persson blir delägare i den nya korvbaren "Fabriken" i Höganäs. All mat ska säljas från en lucka i väggen.Bild: Tom Wall
Det börjar närma sig premiär för charkuteriföretaget Per i Vikens nya satsning. Efter att vd:n Claes Persson sålt av sin del i Vikens hamnkrog tidigare i höstas, har pengarna nu investerats i en egen matservering på företaget vid Väsbyrondellen i Höganäs.
Läs också Per i Viken säljer Vikens hamnkrog – satsar på korvbar
HD är på besök i korvbaren som ska slå upp luckan för hungriga gäster den 11 januari. Vägg i vägg med fabriken har ett nytt kök byggts upp – ett arbete som pågått sedan november.
Kocken Kjell Persson har tidigare arbetat på, bland annat, Holy Smoke.Bild: Tom Wall
Vid den nyinstallerade grillen står kocken Kjell Persson och testar nya maträtter. På kort tid slänger han ihop en wrap med grillat fläskkött.
– Den är en del av vår nya deluxe-meny. Tanken från början var att vi skulle sälja en enkel korv i luckan men sen tänkte vi om och nu vill vi kunna erbjuda våra kunder något extra, säger Claes Persson.
Det är Kjell Persson som står bakom dem flesta recepten tillsammans med raw-food experten Maria Engström.
– De två är väldigt bra på att kombinera klassiska kötträtter med mer hälsosamma inslag. Vi kommer ha en del vegetariska rätter och rawfoodrätter. Om en köttälskande är gift med en vegetarian så kan båda komma hit och hitta något de tycker om, säger Claes Persson.
Kocken Kjell Persson gillar att testa nya maträtter.Bild: Tom Wall
Claes Persson berättar att överblivna korvar och kött från fabriken ska tas om hand och användas i allt från korv stroganoff till baguetter och korv-nuggets.
– Det handlar om kött som, av någon anledning inte går att sälja till butikerna, men som håller samma höga kvalitet. Det är onödigt slöseri att bara slänga och därför försöker vi ta tillvara det på ett bra sätt.
Brutna eller för långa korvar som inte går att sälja till butikerna ska användas i maträtter och säljas i korvbaren.Bild: Tom Wall
Han får medhåll från sonen Anton Persson, som tillsammans med brodern Felix Persson är delägare i korvbaren.
– Vi försöker att ha ett hållbart tänk i allt. Vi kommer även kunna testa nya grejer här i korvbaren och få respons och åsikter med detsamma. Det är den direkta kontakten med kunderna som vi saknat tidigare, säger Anton Persson.
Kan det bli aktuellt med en Per i Viken-foodtruck?
– Om detta går bra kan vi kanske börja med det. Vi får en del förfrågningar om catering och liknande, säger Claes Persson.
En deluxe-wrap gjord på grillat kött, coleslaw, sallad och sriracha-sås ska kunna köpas i korvbaren när den öppnar den 11 januari.Bild: Tom Wall
Gå till toppen