Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: ”Vi har köpt soffor till våra arbetsrum på Tornlycke”

Lärare på Tornlyckeskolan tycker till om möbelinköpen.

Arbetsgivaren är skyldig att bedriva systematiskt arbetsmiljöarbete. I vårt fall på Tornlyckeskolan så är det rektorn som har det ansvaret. Arbetsmiljön innebär både den fysiska och den psykiska miljön. Arbetsmiljö och arbetsklimat har varit en prioritering under det senaste året på skolan.
För att påverka och driva arbetsmiljöarbete måste det finnas förutsättningar, en förutsättning är den fysiska miljön. Allt från inredning och arkitektur till utformning och inneklimat påverkar hur effektiva vi är, hur vi samarbetar och hur vi mår på arbetsplatsen, vilket i sin tur påverkar klimatet som avgör om det är en bra arbetsplats eller inte.
Vi har idag ordentliga fikarum, där vi kan umgås, äta, vila och skratta och arbeta tillsammans och vi har en ny rymlig soffa att sitta i där alla i arbetslaget får plats. Vilken arbetsplats har inte det?
Vi har även nya arbetsplatser, vilket inte alla är nöjda med men man måste väga fördelar med nackdelar. Vi sitter i samma rum vilket ska underlätta samarbete och flexibilitet och möjlighet för pedagogiska utbyten.
För mig handlar det inte om att ställa besparingar och elevers utbildning mot möbelinköp. Allt är pusselbitar i en helhet. Arbetsmiljön är viktig i ett större perspektiv. Det är viktigt att vi känner oss välkomna till vår arbetsplats. Det är klart att vi är värda att sitta i en ordentlig soffa!
Dessa artiklar om Annika Falck är missvisande. Detta handlar om ett missnöje hos ett fåtal, med upplevelser och synpunkter vilka de självklart har rätt till. Dock känns bilden som målas upp av den arbetsplats jag är stolt och glad över att gå till varje dag felaktig.
Så ja, vi har nya soffor i våra lärarrum och det är EN av många viktiga delar i detta pussel.
Jag vet att jag talar för största delen av personalen när jag säger att vi trivs, vi väljer att jobba på Tornlyckeskolan eftersom det är trivsam arbetsplats!

Christina Karlsson, lärare på Tornlyckeskolan

Gå till toppen