Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Albin Ganovic: ”Har man väl fått sågspån i skorna så blir man aldrig av med det”

Grundare av Cabaret Candy Club, cirkusdirektör och producent för Malmö Pride – Albin Ganovic har varit en profil i det skånska nöjeslivet sedan tidiga tonåren. Med sina kabaréer vill han kittla och utmana. Men i ”Helsingborg vintercirkus” är det barnets drömmar som står i fokus – inspirerat av när han själv rymde med en cirkus som tolvåring.
– Jag tror att alla människor har en vulgär dekadent kabarésida som tänjer på gränserna och en barnslig sida, säger han.

”Det finns ett gammalt uttryck som säger att om man väl har fått sågspån i skorna så blir man aldrig av med det. Och det stämmer”, säger cirkusfantasten Albin Ganovic.Bild: Emma Larsson
21 år senare minns Albin Ganovic den fortfarande tydligt: dagen då hans pappa tog fram de rosa biljetterna med Cirkus Scalas namn på. Han var tre år gammal och skulle för första gången få gå på cirkus. Sekunden han klev in i tältet blev han blixtförälskad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen