Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man filmade våldtäkt på sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 30-årsåldern från Perstorp våldtog en kvinna som låg och sov samtidigt som han filmade övergreppen. Kvinnan hittade filmerna – som sedan blev beviset mot honom.

Helsingborgs tingsrätt dömer mannen till tre års fängelse.Bild: Daniel Kihlström / TT
Det var efter en fest hos en gemensam vän som mannen och kvinnan hamnade hemma i kvinnans lägenhet, där de bland annat drack alkohol tillsammans. Kvinnan somnade i soffan och under natten hade mannen tre gånger samlag med kvinnan och utförde andra sexuella handlingar på henne – samtidigt som han filmade hela förloppet.
När kvinnan vaknade på morgonen hade hon inget minne av det som hänt och de fortsatte träffas som vänner. När kvinnan någon vecka senare hjälpte mannen att städa hans lägenhet, medan han var på jobbet, tog hon upp hans mobil för att fota soffkuddarna och skicka till honom. Då såg hon att det fanns flera filmer i telefonen där hon blev sexuellt utnyttjad.
Hon gjorde kopior på filmerna och lämnade in dem till polisen samtidigt som hon gjorde en anmälan.
Helsingborgs tingsrätt bedömer att kvinnan var helt utslagen och livlös när samlagen genomförs och att hon på grund av berusning, droger och sömn var helt omedveten om de sexuella handlingarna.
Eftersom det förlöpte en viss tid mellan de två sista övergreppen under natten dömer tingsrätten mannen till två olika fall av våldtäkt. Påföljden blir tre års fängelse och mannen ska även betala skadestånd på nästan 200 000 kronor till kvinnan.
Gå till toppen