Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: S kritiserar höjda avgifter i äldreomsorgen

Jan-Allan Beer omsorgsnämndens ordförande, säger att vi är tvungna att höja avgifterna för de äldre, inget område är fredat.
Läs också Min mening: Ansvarige politikern svarar om avgiftshöjningarna
Men inga förslag på att spara på administrationen har lagts fram, och inte heller några andra förslag till effektiviseringar.
När vi Socialdemokrater tog fram förslag till de nya avgifterna på 90-talet, var det ett medvetet val att lägga oss under den högst tillåtna avgiften och sätta förbehållsbeloppen högre än de lägst tillåtna. Vi prioriterade de äldre. De som under ett helt liv jobbat och betalt in skatt till kommunen.
Väldigt många äldre som har hjälp av staden kommer från och med den 1 april, förlora sin guldkant i tillvaron.
Många äldre som prenumererar på en tidning, har ett telefonabonnemang eller vill ge sina barnbarn en gåva vid födelsedagar eller jul, kommer inte längre att ha råd med det.
Det är inte värdigt av Landskrona stad att behandla sina äldre på det viset. De som under ett helt arbetsliv betalt in många skattekronor till kommunen.
Nej, Jan-Allan Beer, man måste inte höja avgifterna förrän alla andra vägar är undersökta och det är de ännu inte. Ni har tagit den lätta vägen och låtit de äldre betala.
Vi Socialdemokrater kommer aldrig att rösta för det.
Omsorgsnämndens S-grupp
Gå till toppen