Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helgmålsringning från Grevie i tv vid två tillfällen

Den 12 januari och 9 februari visas SVT:s Helgmålsringning från Grevie kyrka.

Diakoniassistent Åsa Hagberg medverkar vid två tillfällen i SVT:s Helgmålsringning. Den 9 februari medverkar även hennes son Johannes Bryhagen.Bild: Mats Landerberg
För åtta år sedan var Grevie kyrka med i tv. Då i samband med att gudstjänster spelades in för att sedan sändas på SVT. Nu är det dags igen. Men den här gången är programmen redan inspelade och ingen publik fanns på plats. Det handlar om Helgmålsringningarna som sänds klockan 17.50 den 12/1 samt 9/2.
Enligt SVT är programmet ett sätt att ringa in helgen med reflektioner från kyrkor runt om i Sverige.
I programmet den 12 januari medverkar diakoniassistent Åsa Hagberg och i det andra programmet den 9 februari medverkar både hon och hennes vuxne son Johannes Bryhagen som har Downs syndrom.
– I det första programmet handlar det om när Jesus döps och i det andra handlar det om vem som får sprida himmelrikets ljus, säger Åsa Hagberg som är diakoniassistent i Förslöv-Grevie församling.
Hon tycker det varit roligt att få en möjlighet att medverka i tv.
– Det har varit riktigt roligt och lite spännande. Jag förstod inte hur mycket vaktmästaren skulle betyda. Det var så mycket hon gjorde för att det skulle se bra ut i tv, säger Åsa Hagberg.
Hon minns reaktionerna som kom från hela landet förra gången Grevie kyrka fanns med i tv-sammanhang.
– Vi fick många hälsningar från hela Sverige efteråt. Många tackade. Och varje som skriver representerar många som valt att inte skriva, säger Åsa Hagberg.
Hon tror att många kommer att uppskatta att få se tv-bilder från Grevie kyrka igen.
– Jag träffar äldre som kan ha svårt för att ta sig till kyrkan. På det här sättet får de tillbringa tid i sin kyrka, säger Åsa Hagberg.
Tv-programmet Helgmålsringning är knappt fem minuter långt och sänds i SVT inför helgdagar samt helgaftnar.
Gå till toppen