Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Vi har absolut material att gå hela vägen”

Helsingborgaren Oliver Johansson stod som segrare i gamla hemmahallen – och drömmer om ännu en final.

Oliver Johansson och hans Växjö vände och vann på IH.Bild: AVDO BILKANOVIC
Efter ett år i Schweiz hamnade FCH-fostrade Oliver Johansson i Växjö. Han har varit med på smålänningarnas resa till ett etablerat lag i toppen av SSL.
På söndagen var det återbesök i Idrottens hus.
Läs också ”Det här är helt sjukt”
– Det var första gången jag var tillbaka och spelade i Idrottens hus och det var speciellt, säger 24-åringen efter att familj och vänner gratulerat honom till segern över moderklubben.
Till vardags spelar FCH I betydligt större Helsingborg arena. Men när Nyårssaluten tog arenan i anspråk fick innebandyn flyttat till A-hallen där man spelat i så många år tidigare.
– Vi är vana vid att spela inför större publik i Växjö, men man blir nästan mer påverkad här än vad man brukar. Häftig stämning, säger Oliver Johansson.
Växjö Vipers har en minst sagt offensiv taktik. Direkt vid första tekningen rusade tre spelare mot Jonathan Edling i FCH-målet. Full fart framåt.
– Det är roligt. Är det någon som inte har dagen så syns det, men om alla är vakna så är det extremt svårt att möta oss.
FCH, som gärna vill kontra, var dock ett lag som trivdes mot Växjö. Hemmalaget gick upp till 5–2, men på några minuter kvitterade Växjö och kunde sedan vinna med 7–6 i en riktigt rolig match.
– Står vi på hälarna blir vi straffade och det gjorde FCH några gånger i dag och gjorde det extremt bra. Det var en rolig match, men vi kan bättre, säger Oliver Johansson.
Det offensiva spelet är energikrävande.
– Det krävs att vi har friska ben och det gäller att vara smart. Ibland kör vi bara på och det straffar sig. Men det kommer vi att lära oss med tiden. Det är inte nu vi ska vara som bäst.
Hur långt räcker Växjö?
– Vi tror på oss själva och vår spelidé. Dessutom har vi absolut material att gå hela vägen. Vi har varit i final och känt på det. Har man en gång varit där så är man ännu mer sugen på att komma dit igen.
Gå till toppen