Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Badmintonbanor i Olympiahallen slopas till fördel för ny satsning

En tredjedel av badmintonbanorna i den stora rackethallen ryker. Nu flyttar padel och golf in när Stiftelsen Olympiahallen satsar på nytt. Samtidigt hoppas man att en ny padelförening ska skapas.

En tredjedel av badmintonbanorna i den stora rackethallen ryker. Nu flyttar padel och golf in när Stiftelsen Olympiahallen satsar på nytt. Sören Hägvall är hallchef på Olympiahallen.Bild: Sven-Erik Svensson
Intresset för padel växer i Helsingborg och näst ut på tur att anamma den populära sporten är Olympiahallen.
Läs också Så blev Skåne först och störst i Sverige på padel
Den stora racketsporthallen med spel för, bland annat, tennis och badminton ska under våren addera två nya padelbanor.
– Stiftelsen Olympiahallens uppdrag är att stå för driften av hallen men även att främja racketsporten. Nu har det vuxit fram en kompletterande vacker sport till tennis och badminton som vi vill kunna erbjuda nya besökare, men även befintliga medlemmar och spelare som redan spelar tennis eller badminton, säger Sören Hägvall, hallchef på Olympiahallen.
Även två golfstudios med simulatorer ska byggas. För att få plats med den nya satsningen slopas sex badmintonbanor, en tredjedel av alla badmintonbanor i hallen.
Är badmintonintresset på nedgång?
– Nej, badminton har legat ganska stabilt, men vi anpassar nu antal banor utifrån efterfrågan. Det handlar också om en anpassning och utveckling av hallen för att skapa ett bredare erbjudande, säger Sören Hägvall.
Preliminärt väntas golfsimulatorerna stå klara i början av mars medan padelbanorna kan vara redo för spel i början av maj.
Som ett led i det efterlyser stiftelsen och Sören Hägvall nu personer som kan vara med och starta en ny padelförening.
– Vi vill hitta människor som brinner för sporten och som kan starta en ideell förening. Ambitionen med föreningen är att vi kan få ett fokus på barn -och ungdomsverksamheten, något som padeln behöver. Men samtidigt är vi tydliga med att padel verkligen är för alla, oavsett ålder och spelnivå, säger han.
– När det gäller golfen tittar vi även på samverkan med golfklubbar för att kunna erbjuda, bland annat, vinterträning och spel för egen utveckling, med eller utan tränare, fortsätter Sören Hägvall.
Olympiahallen i Helsingborg.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen