Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu röjs cykelställen bort – tillfälligt

Parkera inte cykeln på sydsidan om stationsplatsen – då försvinner den i veckan. Men sedan ska även lådcyklar få plats.

Skyltarna varnar för att cyklar tas bort först på torsdag den 10 januari. Men redan på tisdagsmorgonen var arbetet igång.Bild: Mikael Anjou
Stationsområdet ska utvecklas vidare för att att göra tågpendlingen mer attraktiv. Närmast ska delar av cykelparkeringen skyddas under tak.
Därför är det stopp för cykelparkering i en del av området mellan spåren och Nettobutikens baksida.
På området har redan cykelställ plockats bort. Där det nu är grus ska marken täckas med betongplattor innan det blir cykelställ på platsen igen – då med regnskydd.
Redan har cykelställ flyttats från platsen vid stationen där bland annat markarbeten snart ska börja.Bild: Mikael Anjou
Pendlare ska slippa snöiga, isiga eller regnvåta sadlar och styren. Den som får plats under regnskydden kan kanske slippa drabbas av att låsets nyckelhål fylls med regnvatten som sedan fryser till is – en riktig mardröm för stressade vinterpendlare.
– Det blir fyra stora tak, säger Birthe Bunke, trafikplanerare på Landskrona stad.
Ställen ordnas i fyra rader, tre av dem dubbla. De sätts upp vinkelrätt mot järnvägen, mellan nedgångarna från tågplattformen. Det blir två rader med tjugofyra platser och en med tjugo, där lådcyklar ska få plats närmast järnvägen. En rad byggs enkel, med bara tolv platser.
– Arbetet görs nog på några veckor, bedömer Birthe Bunke.
Under tiden erbjuds en annan plats att ställa cykeln på. Det är där den tillfälliga, blå Pressbyråkiosken tidigare stod.
Blir det tak även över den andra halvan av cykelparkeringen vid spåren?
– Det får politikerna bestämma i så fall. Vi får börja så här, säger Birthe Bunke.
Grus och regn ska bort – betong ska på plats och tak över nya cykelställen.Bild: Mikael Anjou
Gå till toppen