Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brister i skyddsnät för spelande

På en dryg vecka har 10 000 svenskar stängt av sig själva från att spela om pengar på nätet. Men det nya registret dras med flera problem.
– Kunder har kunnat spela hos vissa spelbolag, trots att de stängt av sig, säger Anders Sims, kommunikationschef på Spelinspektionen.

Många svenskar vill pausa sitt spelande online. Men det finns problem med det nya systemet. ArkivbildBild: Janerik Henriksson/TT
Den nya spellagen som infördes vid årsskiftet var också startskottet för Spelpaus.se, en tjänst från myndigheten Spelinspektionen där privatpersoner själva kan pausa sitt spelande under en bestämd tid. En registrering där ska innebära att det inte går att spela online hos några av de bolag som har licens hos myndigheten. I verkligheten har det varit annorlunda, rapporterar nyhetssajten Breakit som granskat systemet. Ett flertal bolag har valt att bortse från registret, rapporterar Breakit vars reportrar fått spela på sajterna trots att de anmält sig till Spelpaus.se.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen