Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Irländsk dans, klassiska toner och eviga hjältar präglar vårens musikcaféer i Höganäs

Musiksäsongen på Café Amanda och Tivolihuset bjuder på ett brett program. Säsongen inleds med keltisk svängom.

Årets första musikcafé hålls på Tivolihuset. Lördagen den 26 januari klockan 17 återvänder det skånska bandet Ápagaget till Höganäs med en keltisk dansshow. De sex musikerna sätter den rätta irländska tonen för att dansgruppen Saoirse Dance co ska kunna ta scengolvet i besittning.
Torsdag den 28 februari blir det enbart musik i form av klassiska toner. Trio Söllscher samlar gitarristen Göran Söllscher, hans barn Anna (sång och flöjt) samt Johan (gitarr). Tillsammans spelar de alltifrån barock och folkvisor till kända Beatles-låtar, med start klockan 19 på Café Amanda.
Göran, Anna och Johan Söllscher bildar Trio Söllscher.Bild: Privat
Vårsäsongen avslutas med en hyllning till popikonen David Bowie. Sångaren Björn Rosenqvist och gitarristen Henrik Sverkersson har hyllat en rad musiklegender på senare år, däribland Tom Petty och Pink Floyd. Konserten "R.I.P Bowie, Heroes live forever" ges söndagen den 7 april klockan 16 på Café Amanda.
Musikcafé är ett årligen återkommande arrangemang av kultur- och fritidsförvaltningen. Förköp av biljetter går att göra på Höganäs bibliotek.
Artisten David Bowie fortsätter att inspirera många musiker även efter sin död.Bild: Matt Dunham
Gå till toppen