Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt centerproffs ska göra EVS ännu starkare

Engelholm har gjort klart med en ny spelare i jakten på femte raka SM-titeln.

Engelholm har 15 raka segrar i elitserien, men inför nystarten har laget förstärkt sin trupp ytterligare.Bild: AVDO BILKANOVIC
Engelholm inledde säsongen med bara två utlandsproffs, men nu ska mästarklubbens spelartrupp snart vara komplett. Under onsdagen landar nämligen den kanadensiska centern Taylor Brisebois i Sverige och enligt planerna ska hon göra EVS-debut i söndagens seriematch mot Lund.
– Det är några papper som ska komma på plats, men det brukar lösa sig på några dagar, säger sportchefen Fredrik Tågsjö, efter sin senaste värvning. Så jag räknar med att Taylor ska kunna spela i helgen.
Trots att EVS spelat första halvan av säsongen utan ett tredje utlandsproffs har laget vunnit alla sina matcher i elitserien och det var inte helt givet att klubbledningen skulle utnyttja den här möjligheten att förstärka laget ytterligare. Men strax efter nyår tog Tågsjö & co beslutet att ta in en spelare till – och då föll valet på en center,
– Det var inte helt utan vånda och vi tittade också på andra alternativ. Men till slut fastnade vi för att det är på den här positionen vi kan behöva en förstärkning och i Taylor får vi in en stabil och rutinerad center.
EVS har kört med en ung och ganska orutinerad centerbesättning och bland de aktuella spelarna har dessutom Tilde Thun haft stora problem med en fotskada. Nu ser Fredrik Tågsjö gärna att nyförvärvet ska fungera som en "draghjälp" för talangerna i truppen, med all sin erfarenhet. Taylor Brisebois är 25 år och 185 centimeter lång, hon kommer ursprungligen från Bolton i Ontario och innan det blev proffsspel i volleyboll-Europa, hösten 2016, tillhörde Brisebois McMaster University hemma i Kanada.
– Taylor var med och vann andra bundesliga i Tyskland, med Offenburg, förra säsongen och har dessutom spelat i Holte i Danmark. Där var Taylor med och slog oss i Öresundsligan, så vi har bra koll på hennes nivå.
Med Taylor Brisebois på plats har Engelholm skaffat sig de förutsättningar som Fredrik Tågsjö och de övriga EVS-ledarna vill ha, för att kunna slåss om ännu en SM-titel. Trots att NV-skånskorna dominerat så här långt; i elitserien har det blivit 15 raka segrar, räknar alla med en lång och tuff vår.
– Jag ser ju hur de andra lagen kraftsamlar och Hylte/Halmstad har till exempel fått in en ny spelare från Brasilien. Så vi kände att vi också måste göra något, det kommer att bli många och tuffa matcher framöver om vi ska gå hela vägen.
Redan under tisdagskvällen har EVS för övrigt hemmamatch i Öresundsligan, när danska Köge kommer på besök. Då är Taylor Brisebois inte spelklar och EVS saknar dessutom landslagstjejerna Vilma och Klara Andersson, som laddar för onsdagens EM-kval.
– Men Köge saknar också någon spelare och jag hoppas vi ska kunna vinna även den här gången, säger Fredrik Tågsjö.
Matchen mot Köge, i Kungsgårdshallen, börjar klockan 19.30.
Gå till toppen